Grillstegt and med olivensauce

Ingredienser

Rens anden. Skær overflødigt fedt væk. Forvarm grillen. Beklæd evt. bradepanden med folie og læg grillristen over. Del anden midt igennem bryst og rygstykke så der fremkommer 2 halvdele med hver en vinge og et lår. Gnid dem med salt og peber alle steder og læg dem på grillristen med indersiden opad. Grill dem 45-50 minutter, 15-20 cm fra grillelementerne.

Vend stykkerne og grill oversiden 45-50 minutter.

Lav sovsen mens anden steges. Pil løgene og hak dem fint. Skær hjerte, lever og kråse i mindre stykker. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en lille gryde. Brun indmad og hakket løg heri. Hæld bouillonen ved og lad det snurre cirka et kvarters tid. Si det. Bring den siede bouillon i kog med hvidvinen. Rør en smørbolle af resten af smørret og melet. Pisk den i sovsen. Skær olivenerne midt igennem på tværs. Kom dem i sovsen sammen med basilikum og timian. Lad sovsen koge 3-4 minutter og krydr med salt og peber.

Skær anden ud således: læg et dybt snit på indersiden af fuglens lår med en skarp kniv og løsn det fra "hofteleddet". Skær det andet lå af på samme måde. Skær brystfilterne fra skroget og skær også dem i skrå skiver. Anret anden på et varmt fad og byd olivensaucen til.

Serveres med flüte og frisk salat.

Indsendt af
d.
25.05.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.