Pærer – Tærte med pærer

Virkelig god opskrift på pæretærte fyldt med dejlige ingredienser.

Dej

Fyld

Si melet og læg det i en bunke på bordet, lav et hul i midten. Kom æggeblommer, margarine, sukker, mandelessens og mandler i hullet. Ælt dejen godt sammen, med hurtige håndbevægelser. Gem den i køleskabet i 1 time. Skræl pærerne og fjern kernehusene, skær dem i 4 dele. Kom pærestykkerne i en skål og drys sukker over, kom appelsinskæl, saft og armagnac i. Lad dette stå og trække i 30 minutter.

Varm ovnen til 190 grader. Rul 1/3 del af dejen ud og skær en cirkel ud, i samme størrelse som tærtefadet (den skal bruges som låg). Skær derefter en 6-8 cm cirkel ud af midten (sådan, at der er hul i midten af låget). Rul resten af dejen ud og klæd tærtefadet med det. Læg pærestykkerne i fadet, med den tynde ende mod midten. Læg dej-låget over og luk ved at trykke kanterne sammen.
Bag i 35 minutter. Tag tærten ud, pensl den med pisket æggehvide, og drys sukker over, hvorefter den bages i yderligere 5 minutter. Lad tærten køle af og tag den derefter ud af formen. Pisk fløden med lidt af saften fra pærerne . Kom fløden i hullet i midten på tærten.

Indsendt af
d.
19.01.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.