Pærer – Tærte med pærer
Virkelig god opskrift på pæretærte fyldt med dejlige ingredienser.
Dej
- 250 g mel
- 125 g sukker
- 125 g margarine
- 3 æggeblommer
- 1 1/2 dråbe mandelessens
- 125 mandler (knuste)
Fyld
- 2 1/2 pærer (modne)
- 1 spsk sukker
- salt
- skal af 1 appelsin (revet)
- saft fra 1 appelsin
- 2 spsk Armagnac
- 1 æggehvide
- 1 spsk perlesukker
- 2 1/2 dl piskefløde (pisket)
Si melet og læg det i en bunke på bordet, lav et hul i midten. Kom æggeblommer, margarine, sukker, mandelessens og mandler i hullet. Ælt dejen godt sammen, med hurtige håndbevægelser. Gem den i køleskabet i 1 time. Skræl pærerne og fjern kernehusene, skær dem i 4 dele. Kom pærestykkerne i en skål og drys sukker over, kom appelsinskæl, saft og armagnac i. Lad dette stå og trække i 30 minutter.
Varm ovnen til 190 grader. Rul 1/3 del af dejen ud og skær en cirkel ud, i samme størrelse som tærtefadet (den skal bruges som låg). Skær derefter en 6-8 cm cirkel ud af midten (sådan, at der er hul i midten af låget). Rul resten af dejen ud og klæd tærtefadet med det. Læg pærestykkerne i fadet, med den tynde ende mod midten. Læg dej-låget over og luk ved at trykke kanterne sammen.
Bag i 35 minutter. Tag tærten ud, pensl den med pisket æggehvide, og drys sukker over, hvorefter den bages i yderligere 5 minutter. Lad tærten køle af og tag den derefter ud af formen. Pisk fløden med lidt af saften fra pærerne . Kom fløden i hullet i midten på tærten.
- Indsendt af
- d.
- 19.01.08.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Tærter ›
- Frugttærte