And i ingefær

Frisk ingefær er smager rigtig godt sammen med fjerkræ og er en god måde at pifte en opskrift lidt op. Her er ingefæren både en del af fyldet i andestegen og tilsat den gode sovs.

  • Anden serveret med grønkålssalat, rødkål og brunede kartofler.
  • Fyld til anden svitset i smør.
  • Anden er blevet fyldt og krydret.
  • Den færdigstegte and. Klar til servering.
  • Sovs med ingefær.

Til 5 personer

Fyld

Sovs

Rens champignonerne, pil løgene, skræl æblerne og fjern kernehusene. Skræl ingefæren.
Det hele blendes groft i en food processor.
Smelt smør på en pande og hæld blandingen på. Tilsæt rasp og fløde. Lad dette simre i 2-3 minutter.

Klargør anden ved først at fjerne indmaden og dernæst skylle med koldt vand. Dup den tør med køkkenrulle.
Fyld anden med blandingen, og luk hullet med en kødnål. Sæt i en bradpande og krydr med salt og peber.
Steg anden ved 160 grader i 1½ time i en bradepande. Hæld vand i bradepanden, når der er 30 minutter tilbage af stegetiden.

Sovs:
Finhak ingefæren og stil til side. Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Rør med et piskeris så du undgår klumper. Hæld væsken fra andestegen i og rør godt rundt. Tilsæt ingefær, nellike, muskatnød, marmelade og lidt salt og peber. Hæld lidt kulør i indtil den rigtige farve er opnået. Dernæst hældes rødvin i og saucen gives et opkog. Skru ned til middelvarme, tilsæt fløden og lad det simre i 5-10 min.

Servér anden med sovs samt kartofler, rødkål og evt. en grønkålssalat.

Indsendt af
d.
19.01.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.