Hurtig æblekage

Til 10 personer

Fedtfattig

Blødgør smørret og rør det sammen med sukkeret, til det er lyst og luftigt. Det kan lade sig gøre med håndkraft, men er lettest med en el-mixer. Slå æggene i dejen ét ad gangen, og fortsæt omrøringen. Sigt / "hæld gelinde" melet i, og rør dejen færdig. Skræl æblerne og skær dem i skiver (lidt rustikke skiver er lækkert, men ellers skæres hovedparten i 1 cm tykke skiver). Smør et ildfast fad med smør, og hæld halvdelen af dejen i. Læg æblestykkerne over, og dæk dem med resten af dejen. Til sidst drysses med kanelsukker og evt. mandler. Bages i 35-40 minutter ved 180 grader.

Opskriften kan også fordobles (der bruges en stor bradepande), og så er der nok til en hel skole/børnehave-klasse med 26 børn!

Indsendt af
d.
25.01.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.