Mokkakage

Bund

  • 125 g margarine
  • 155 g sukker
  • 3 æg
  • 125 g mel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 100 gram mørk revet chokolade
  • 3 spiseskefulde vand, varmt
  • 1 deciliter stærk kaffe, koldt

Mokkacreme

Glasur

Bunde:
Varm ovnen til 180 grader. Smør to 22 cm forme med margarine. Pisk margarine og sukker sammen til det er lyst og let. Tilsæt æggene, et ad gangen. Bland mel, bagepulver og chokolade sammen, og kom det i æggeblandingen. Tilsæt til sidst varmt vand, men pas på at dejen ikke bliver for tynd. Hæld dejen i formen og bag på næstnederste rille, i 4-5 minutter, eller til bundene er begyndt at tage lidt farve og er svampede. Lad dem køle ned, og gør dem lidt våde med cirka 1 deciliter kaffe.

Mokkacreme:
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt. Pisk margarinen og tilsæt æggeblommerne, en ad gangen. Tilsæt kaffepulver og flormelis. Kom chokoladen i. Rør cremen godt sammen til den er blød. Smør det på den ene kagebund og læg den anden over.

Glasur:
Kom flormelis i en skål. Rør kaffepulveret sammen med 2 spiseskefulde varmt vand og hæld det i skålen. Tilsæt ½-1 spiseskefuld varmt vand, hvis glasuren er meget tyk. Hæld den over kagen og pynt med revet chokolade.

Indsendt af
d.
08.02.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.