Muslingsuppe

Ingredienser

Muslinger er både billigt og lækkert.

Ofte er det endda opdrættede muslinger som er nemme at rengøre, da de vokser på bånd som hænger ned fra vandrette tove. Disse kaldes Linemuslinger og er mere tyndskallede en Blåmuslinger, som vokser i store kolonier.

Linemuslinger opdrættes normalt i vores fjorde, og derfor er de heller ikke så salte.

TILBEREDNING:
Muslingerne SKAL være levende når man køber dem. Dette ser man ved at skallen er lukket. hvis en musling er åben, kan man slå den ned i bordret med et let slag, hvis den lukker sig er det den levende (om end en levende muslig med hovedpine) Lukker den sig ikke skal den kasseres, ligeledes skal alle muslinger med beskadiget skal kasseres.

Skallen skal rengøres grundigt, dette sker med en hård børste under en rindende hane. Normalt vil muslingerne have en lille "tråd" dette
kaldes deres skæg, denne "tråd" fjernes med en kniv.

Muslinger skal dampes i ca. 5 - 10 minutter, hvorefter de til gengæld nu skal have åbnet sig, skulle der være en imellem som stadig er lukket, smides den væk.

Indsendt af
d.
16.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.