Friturestegt blomkål

Blomkålshoveder frituresteges og serveres med god flødeostesovs. Rigtigt lækkert.

Ingredienser

Sovs

Del blomkålen i buketter og kog dem i letsaltet vand, i cirka 7 minutter. Lad dem dryppe af i en si. Bland øl, mel, olie, muskatnød og æggeblommer sammen. Pisk æggehviderne sammen med saltet, og bland det forsigtigt i melblandingen. Varm olien i en gryde. Dyp blomkålene i dejen, og derefter i olien. Steg dem indtil de er gyldne, og læg dem derefter på en køkkenrulle. Kom ikke for mange blomkålsbuketter i olien ad gangen.

Sovs:
Kom fløden i en gryde og lad den koge ned til 1 ½ kop, rør i den engang imellem. Kom løg, hvidløg og muskatnød i. Lad dette køle lidt af, og hæld det over i en blender. Tilsæt rygeosten, og blend det hele sammen til sovsen er jævn. Tilsæt en terning margarine ad gangen, og blend ind imellem. Tilsæt evt. mere rygeost. Tilsæt til sidst purløg og kom sovsen i en skål. Sæt skålen på midten af et fad og læg blomkålen rundt om den.

Indsendt af
d.
11.02.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.