Havrekage med skyr

Bund

Fyld

Bund:
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og drys margarinestykker over. Hæld mælken ved og ælt det sammen. Tilsæt evt. lidt mere mel (den ½ kop). Kom dejen i en smurt, 24 cm springform, og tryk den godt ned i bund og kanter. Bag nederst i ovnen, ved 180-200 grader i 15-20 minutter. Lad bunden køle, men tag den ikke ud af formen.

Fyld:
Læg husblassen i blød, i koldt vand. Rør skyr, sukker, æg og margarine sammen. Pisk fløden. Hæld vandet fra husblassen, smelt den over vandbad og køl den efterfølgende med citronsaft. Hæld husblassen i skyrblandingen, under omrøring. Tilsæt dernæst piskefløden. Hæld fyldet over bunden og lad kagen stå på køl, i et halvt døgn, inden formen fjernes.

Tip: Smør evt. sylte på bunden inden skyrblandingen kommes på.

Indsendt af
d.
12.02.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.