God æblekage

Ingredienser

Fyld

Creme

Kom mel i skål, niv margarinen i stykker, og bland den i melet. Kom sukker, salt, fløde og æg i. Ælt det hele godt sammen. Lad dejen stå, et koldt sted, i 1 time. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker (dog ikke for små). Tag 2/3 del af dejen og kom den i bunden, og langs siderne, på en 24 cm springform. Læg æblerne ovenpå, drys mandler, rosiner og sukker over. Rul 1/3 del af dejen ud, og form et rundt låg. Læg låget over æblerne og tryk kanterne godt sammen.
Rør margarine, sukker og mandler sammen, og hæld det over kagen. Prik kagen med en gaffel. Bag ved 180 grader i 1 time. Servér kagen lun med pisket fløde. Denne kage kan godt fryses og lunes igen.

Indsendt af
d.
18.02.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.