Stort fletbrød

Ingredienser

Bland mælk og varmt vand sammen. Kom gæren i og lad dette stå et øjeblik. Blødgør margarinen. Rør sukker, salt og yoghurt i mælkeblandingen. Tilsæt havregryn og margarine. Tilsæt omkring 2/3 dele af melet. Rør det hele godt sammen. Dejen skal blive ligesom en tyk, sej grød. Drys mel over dejen i skålen, og lad den hæve i cirka 1-1 ½ time.

Ælt dejen og tilsæt mel efter behov. Gør ikke dejen for fast. Del dejen i 3 dele, og rul hver del op i en cirka 1 meter lang pølse. Læg pølserne side om side, og flet dem sammen fra midten. Læg bagepapir på en plade. Form en rund kage af flettet, og læg den på bagepapiret. Lad den hæve i cirka 1 time.

Pensl med æg og drys med birkes og sesamfrø. Bag nederst i ovnen, ved 200 grader i cirka 30 minutter.

Indsendt af
d.
18.02.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.