Boller med spelt

Ingredienser

Smelt margarinen i en gryde. Lun mælken i en anden gryde, til den når cirka 37 grader. Rør gæren i mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt den smeltede margarine. Tilsæt sukker, salt og æg og rør det hele sammen. Tilsæt spelt og rør godt. Tilsæt mel, lidt efter lidt, til dejen er fast og jævn, og kan æltes med hænderne. Dejen skal klistre en smule, når den er klar til at forme. Lad dejen hæve i en halv time.
Form boller og læg dem på en plade, med bagepapir. Pensl bollerne med æg, pisket med mælk.
Drys bollerne med lidt birkes (kan udelades). Lad dem hæve i yderligere 15 minutter. Bag på næst- nederste rille, i 14 minutter ved 180 grader.

Indsendt af
d.
13.03.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.