Italiensk brød - Opskrift på italiensk brød

Til 4 personer

Dag 1: Rør gæren i de 7 deciliter lunkent vand. Tilsæt olie, salt og sukker. Skær tomaterne fint og hak valnødderne groft, og put det i vandet. Tilsæt havregryn, rugmel, spelt og det meste af den sigtede spelt. Rør dejen sammen, og ælt den, samtidig med at du tilsætter resten af den sigtede spelt. Put dejen i en stor skål og sæt den i køleskabet til næste dag.

Dag 2: Ælt dejen og form 3 brød, kom dem gerne i forme. Tilsæt lidt speltmel, hvis dejen klistrer. Lad brødene hæve i 1–2 timer. Bag ved 200 grader i 30 minutter. Brødene kan sagtens fryses.
Brødet smager vidunderligt sammen med hummus, pesto, eller som tilbehør til f.eks. risfrikadeller. Brug også brødet, når du laver bruchetta.

Tip: Du kan også sætte dejen lunt i 2 timer, i stedet for at sætte den i køleskabet natten over.

Indsendt af
d.
19.03.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.