Kanelbrød

Ingredienser

Kom ½ liter koldt vand i en skål og varm det i mikrobølgeovnen, til vandet er lunt. Tilsæt 1/3 del af melet. Rør det godt sammen. Tilsæt salt, sukker og gær. Kom resten af melet i, rør dejen igen. Kom olien i, og ælt dejen godt sammen. Godt er det, at komme lidt mel på hænderne inden dejen æltes.

Del dejen i to, og rul hver del ud til cirka 1 cm tykke, runde flader, i samme størrelse som 15” pizza.

Drys kanelsukkeret over og rul dejen op. Kom det på en smurt plade, og bag ved 150 grader i cirka 40 minutter. Kom et ildfast fad med varmt vand, nederst i ovnen. Tag brødet ud og stil ovnen på 210 grader. Pensl brødet med det varme vand fra ovnen og drys kanelsukker over. Bag brødet igen, i 18-22 minutter, eller til det er gyldent. Tag det ud og læg det på en rist, og lad det ligge i 15-30 minutter. Servér med smør.

Tip: kanel kan erstattes med eksempelvis soltørrede tomater eller forskellige krydderier.

Indsendt af
d.
14.04.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.