Brombærtærte – Opskrift på brombærtærte

Der er intet som en hjemmebagt tærte, og den her dejlige brombærtærte smager som en mundfuld af sensommer. Opskriften giver en sprød bund og det lækreste bløde fyld med brombær, mandler og chokolade.

Til 1 tærteform

Dej

Fyld

Serveringsforslag:

Tærtedej:
Skær smørret i tern. Bland sukker og mel, og smuldr smørret i melet, til det har konsistens som revet parmesan.

Brug ægget til at samle tærtedejen (den skal ikke decideret æltes, for så bliver den kedelig), og læg den på køl i 20-30 minutter.

Kom bagepapir over, og fyld det med ris, bønner, kikærter eller lignende, så dejen ikke hæver.

Forbag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Fjern risene og bag bunden i 10 minutter til.

Bland brombær, appelsin- og citronsaft sammen, og hæld det over bunden.

Bland smør, æg og sukker godt sammen. Tilsæt mel, og rør, til dejen er jævn. Smelt chokoladen og hak mandlerne, og bland begge dele i.

Smør blandingen over brombærrene, og bag tærten færdig ved 180 grader i ca. 45 minutter.

Servér brombærtærten lun med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.

Indsendt af
d.
28.04.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.