Jordbær Syltetøj Med Rom

En skøn syltetøjsopskrift med rom og bær efter eget valg. Rigtigt godt til desserter såsom is eller med råcreme og flødeskum.

Ingredienser

Dette syltetøj er dejligt, men dyrt!
I stedet for jordbær kan man bruge kirsebær, blommer og ferskner som udstenes. Frugten skylles og skal være godt tør, før den anvendes.
Krukken skal være omhyggeligt rengjort og skyllet med konserveringsvæske umiddelbart før starten.
Til hvert hold frugt anvendes halvt så meget sukker som frugt, og der skal hver gang hældes så meget rom over at den står ca. 3 cm over frugten.
Første hold jordbær kan røres direkte i krukken, de efterfølgende røres i en skål for sig, så sukkeret er opløst, før massen kommes over i krukken.
Luk tæt for krukken og stil den et koldt og mørkt sted, mellem hver påfyldning. Lad jordbærene trække i rommen i mindst 4 uger efter sidste påfyldning, før den anvendes.
Det er fremragende som dessert med råcreme, is eller flødeskum.

Indsendt af
d.
29.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.