Lam med chili

Til 6 personer

Få rygsøjlen fjernet i butikken, eller skær den fra derhjemme. Læg derefter de to stykker kød i et ildfast fad. Bland abrikosmarmelade, chilisauce, hvidløg, peber og salt sammen, og hæld det over kødet. Lad det trække i cirka 1 time ved stuetemperatur. Vend kødet et par gange i lagen. Varm ovnen op til 235 grader.

Tag kødet op af fadet og læg det i en bradepande. Steg det i 12-15 minutter. Tag det ud igen og læg sølvpapir over. Lad det trække i 10 minutter. Kom bradepanden tilbage i ovnen og hæld vinen ved, ikke hælde det over kødet, men ned i bradepanden.

Steg kødet i yderligere 10 minutter, eller længere, hvis det ikke skal være rosa.
Tag kødet ud og lad det trække i 10 minutter, inden det skæres i skiver.

Hæld rødvinsfonden i en gryde og varm den til kogepunktet. Lad den simre i et par minutter. Smag til med krydderier efter smag. Kom sovsejævner i og servér sovsen til kødet.

Indsendt af
d.
12.07.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.