Festkage

Mandelbunde

Chokoladebund

Fyld

Chokoladecreme

til pynt

tilbehør

Mandelbunde:
Hak mandler og nødder i en foodprocessor. Pisk æggehviderne stive og sigt flormelis i. Pisk blandingen i yderligere 2-3 minutter. Bland mandler og mel forsigtigt sammen og kom det i æggemassen. Bag dejen i to runde forme, cirka 18 cm, i 12 minutter ved 170 grader.

Chokoladebund:
Pisk æg og sukker sammen. Sigt kakao, mel og bagepulver sammen og kom det i blandingen. Hæld dejen i en 24 cm rund form, og bag ved 170 grader i 20-25 minutter.
Når bunden er kold, flækkes den, så den bliver til to bunde.

Fyld:
Pisk fløden. Hak rosinerne groft og kom dem i fløden. Tilsæt vanillesukker.
Dryp frugtjuice over kagebundene. Smør fyldet på en chokoladebund. Læg den anden chokoladebund over. Kom fyld på den og læg en mandelbund over. Smør fyld på mandelbunden og læg den sidste mandelbund øverst.

Chokoladecreme:
Pisk æggeblommer og sukker til det bliver en tyk masse. Pisk fløden. Smelt chokoladen over vandbad. Læg husblassen i blød i koldt vand i et øjeblik. Hæld vandet fra og smelt husblassen i cirka 2 spiseskefulde kogende vand. Tilsæt 1 spiseskefuld koldt vand til at køle husblassen af. Kom den i æggeblandingen, under omrøring. Kom chokoladen i og derefter fløden. Lad cremen trække i 5-10 minutter. Smør den på kagen og pynt med mandelflager og jordbær.
Lad kagen trække i 6-8 timer. Servér med pisket fløde.

Indsendt af
d.
12.07.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.