Langtidsstegt kalkun

1 stor kalkun som langtidssteges sammen med fantastisk fyld af blandt andet æble og abrikoser

Ganske simpelt fremragende mad.

Ingredienser

Fyld

Vask kalkunen og dup den tør. Gnid krydderierne på udvendigt. Bland salt og peber og gnid det i kalkunen, indvendigt.

Lav fyldet: Læg æblerne og abrikoserne i blød, i koldt vand. Blødgør brødet i fløde og vand. Steg løg og champignoner i lidt smør, i 5-10 minutter. Rens gulerødderne og riv dem groft. Hæld vandet fra frugterne. Kom dem, gulerødderne og brødet i en blender, og blend det hele sammen. Hæld blandingen på panden, til løget og champignonerne, og varm det hele igennem.
Kom fyldet i kalkunen, luk hullet med sølvpapir og bind benene sammen. Kom ikke for meget fyld i.

Steg kalkunen ved 160-170 grader i cirka 40 minutter, med bryststykket nedad. Vend kalkunen og steg den yderligere. Den skal stege i cirka 30 minutter for hvert kilo, eller cirka 2½-3 timer for 4-5 kilo. Pensl kalkunen to til tre gange med smør, mens den steger. Hæld kogende vand i bradepanden under stegningen. Læg sølvpapir over kalkunen, hvis den er ved at blive for mørk.

Servér med sukkerkartofler, ananassalat, majs og sovs.

Indsendt af
d.
12.07.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.