Herregårdskage

Dej

Creme

Marcipanfyld

Varm mælken til 37 grader og kom gæren ved. Smelt margarinen og køl den lidt af. Rør sukker, salt, æg og kardemomme i mælken og tilsæt margarinen. Kom cirka ¾ af melet i. Rør dejen godt til den er lidt sej. Lad den hæve i cirka 30-40 minutter.
Tag 1/3 af dejen og rul det ud til en rund kage. Klæd bunden og siderne på en 30 cm springform, med den udrullede dej.
Lav cremen:
Kom mel, sukker, mælk og æggeblomme i en gryde. Varm det til kogepunktet, under omrøring. Lad det koge i 5 minutter og smag til med salt og vanillesukker. Lad creme køle. Hæld den derefter i springformen.
Rul resten af dejen ud til en firkantet bund (cirka 65x35 cm). Rør alle ingredienserne til marcipanfyldet, på nær af kanelsukkeret, sammen og smør det på bunden. Drys kanelsukkeret over. Rul bunden op og skær den i cirka 2 cm snegle. Læg dem ovenpå cremen og drys med rosiner (kan udelades). Tryk kanten på kagen ned i samme højde og sneglene. Lad dette hæve i 50-60 minutter. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag ved 180 grader i 35-40 minutter. Pynt evt. med lidt glasur.

Indsendt af
d.
01.09.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.