Kardemomme fletninger (24-26 stk.)

Ingredienser

Fyld

Varm mælken til 37 grader og kom gæren ved. Smelt margarinen. Bland sukker, salt og cirka ¾ del af melet i mælken. Rør det hele godt sammen. Kom margarinen ved og derefter resten af melet. Lad dejen hæve i cirka 40 minutter, dækket til.
Ælt dejen igen og tilsæt evt. mere mel efter behøv. Dejen skal dog være blød.
Rul det ud til cirka 40x60 cm kage. Pensl med smeltet margarine og drys kardemomme og sukker over.
Fold kagen først fra den ene side til den anden og så igen, så den bliver i 3 lage. Skær den derefter i cirka 2 cm brede strimler. Skær hver strimle næsten helt igennem, men efterlad den ene ende hel. Vend de to ”arme” rundt om hinanden, så det ligner fletninger. Lad fletningerne hæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg, og drys perlesukker og mandler over. Bag ved 230 grader, midt i ovnen, i cirka 8-10 minutter.

Indsendt af
d.
01.09.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.