Persisk yoghurtsuppe (4-6 personer)

Til 4 personer

dagen før

kødboller

Fedtfattig

Dagen før: Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld dem over med vand og lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Lad de udblødte kikærter dryppe af i en sigte og kom dem derefter i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kikærterne ved svag varme og under låg i ca. 25 min., eller til de er møre.

Kødboller: Kom kød, løg, spidskommen, salt og peber i en skål og rør det sammen. Form ca. 15 små kødboller. Bring bouillon i kog. Kog kødbollerne heri ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag dem op og hold dem varme.

Tilsæt ris til bouillonen og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Rør mel og 2 spsk fløde sammen. Rør det sammen med resten af fløden og yoghurt. Kom flødeblandingen i suppen sammen med kikærter og kødboller og bring den i kog. Lad suppen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt forårsløg og kog yderligere i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen: Vend hakkede korianderblade i suppen og anret den i en stor varm skål og server brød til.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.