Gås med flødesauce

Ingredienser

Fyld

Sauce

Vask gåsen udvendigt og indvendigt og dup den tør. Drys blanding af salt og peber på, udvendigt og indvendigt. Kom fyldet i og luk enden, enten med kødnål eller tråd. Steg gåsen på rist, der ligger ovenpå en bradepande. Gåsen skal stege ved cirka 170 grader, i cirka 2-3 timer (50 minutter pr kilo). Hæld ½ liter kogende vand i bradepanden, når der er cirka 1 ½ time tilbage af stegetiden.

Fyld:
Læg svesker og æble i blød, i koldt vand, i cirka 1 time. Hak løg og steg den i margarine, sammen med svinekødet. Del sveskerne og æblerne i mindre stykker og kom det ved, sammen med væsken og fløde. Krydr blandingen og lad den simre, i cirka 5-8 minutter. Lad den køle lidt.

Sauce:
Sigt bouillonen ned i en gryde og fjern det meste af feddet. Drys melet over og lad det lægge sig på grydens bund. Rør rundt og lad det koge. Tilsæt fløde, fond, ribsgelé og Madeira/portvin. Lad dette koge, ved svag varme, i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Indsendt af
d.
04.09.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.