Marcipankringle

Denne marcipankringle ser pæn ud og smager fantastisk. Du kan også lave andre former af dejen, eksempelvis en krans eller et hjerte til valentinsdag.

Ingredienser

Fyld

  • 150 g marcipan (revet)
  • 50 gram tørret appelsinskræl
  • 50 gram sukkat
  • æg til pensling

Varm mælken til 37 grader og kom gæren i. Bland kardemomme, salt, sukker og æg i, og rør godt rundt. Gem 100 gram af melet til og tilsæt resten, sammen med margarinen. Rør dejen godt sammen og lad den hæve i cirka 1 time. Ælt dejen og tilsæt mere mel, efter behov.
Lav en aflang kage, cirka 25x80 cm.
Drys marcipan, appelsinskræl og sukkat på, og rul kagen op. Lav en ring af kagen og læg den på en plade med bagepapir. Lad lukningen vende nedad. Klip sår i ydersiden på ringen, med cirka 2 cm mellemrum. Lad kringlen hæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg, og bag ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.

Tip: Kringlen kan fryses og varmes inden servering.

Indsendt af
d.
25.09.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.