Marcipankage med jordbær og sherryfyld

Denne marcipankage med jordbær og sherryfyld tager lidt tid at lave, men den smager himmelsk og er rigtig flot, især, hvis du pynter den med marcipanroser.

Bunde

Jordbærfyld

Sherryfyld

  • lidt piskefløde
  • Cirka 1 kilo marcipan, til at dække kagen

Bunde:
Pisk æg og sukker sammen til blandingen bliver lidt stiv. Sigt mel og bagepulver sammen og kom det i æggeblandingen, lidt ad gangen. Lav 3 forme af bagepapir, cirka 30x40 cm. Hæld dejen i formene og bag, ved 200 grader, i 10-12 minutter. Vend dem derefter ud på sukkerdrysset bagepapir.

Jordbærfyld:
Læg husblassen i blød, i koldt vand. Pisk fløden. Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Bland marmelade og ribsgelé i fløden. Hæld vandet fra husblassen og smelt det i vandbad. Lad det køle og udtynd med 2 spiseskefulde vand. Kom det i fløden og rør kraftigt rundt. Kom jordbærrene i og lad fyldet køle.

Sherryfyld:
Læg husblassen i blød, i koldt vand. Pisk æg og sukker godt sammen. Sigt saften fra frugten, og gem den til side. Pisk fløden. Hæld vandet fra husblassen og smelt den i vandbad. Lad den køle og udtynd den med sherry.
Bland puddersukker i æggeblandingen og tilsæt husblassen. Rør kraftigt rundt i blandingen. Tilsæt frugten. Lad blandingen køle og blive stiv.

Dryp lidt saft fra frugten over 2 kagebunde.
Smør jordbærfyld på 1 kagebund og læg den anden bund over. Smør sherryfuld på den og læg den sidste bund på (den skal ikke dryppes med saft). Gem kagen i køleskabet i cirka 6-8 timer.
Smør et tyndt lag piskefløde over kagen, for at gøre den jævn. Skær cirka 200 gram marcipan fra og gem. Rul resten ud til tynd kage. Nemmest er det at lægge marcipanen imellem to ark bagepapir og rulle det ud. Dæk kagen med marcipan. Lav pynt af den resterende marcipan og pynt kagen.

Indsendt af
d.
25.09.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.