Æblekage med marcipan

Denne æblekage med marcipan er forholdsvis nem at lave. Opskriften indeholder rosiner, men de kan udelades, hvis det ønskes. Kagen smager bedst lun, serveret med is.

Ingredienser

Tilbehør

Ælt smør, 100 gram sukker, æg og mel sammen og lad det stå på køl i cirka 1 time. Skræl æblerne og hak dem i mindre stykker. Hak mandlerne og bland dem sammen med 50 gram sukker. Riv marcipanen med et rivejern.
Smør et ildfast fad og kom 1/3 del af æblerne i. Drys rosiner og halvdelen af mandelblandingen over. Kom 1/3 del af æblerne henover. Drys marcipanen over og kom så resten af æblerne på.
Smuldr dejen på og drys resten af mandlerne over.
Bag ved 180-200 grader, i 10-15 minutter. Servér kagen lun med piskefløde eller is.

Indsendt af
d.
08.10.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.