Karamel-dessert

Denne karamel-dessert er en slags vanillebudding, der har en skal af karamelsauce. Det kræver lidt øvelse i køkkenet for at denne dessert lykkes, men den smager dejligt.

Ingredienser

Smelt vand og sukker sammen til karamel. Smør karamellen i et ildfast fad (1 liter). Varm ovnen op til 175 grader. Kom mælken i en gryde og lad den koge sammen med vanillestangen. Hvis du bruger vanilleessens, tilsættes den senere. Tag gryden af varmen og læg låg på. Lad det stå i cirka 10-15 minutter. Kom sukker i og rør rundt. Pisk æg og æggeblommer sammen. Hæld mælken i æggeblandingen og lad det køle. Tilsæt vanilleessens nu, hvis du bruger det. Sigt blandingen ned i formen. Bag i vandbad, i 40-50 minutter. Skær rundt om buddingen og vend den ud på en tallerken.

Indsendt af
d.
14.10.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.