Karamelrand

Karamelrand er en sød og dejlig dessert. Den er samtidig et smukt syn, da karamellen danner mønster i toppen. Sammen med nougatfløde smager den himmelsk.

Ingredienser

Nougatfløde

  • 3 dl fløde
  • 150 g sukker
  • 1 deciliter hasselnødder, hakkede

Brun 150 gram sukker på en pande og hæld det i bunden, på et rundt form. Pisk æg og sukker sammen. Varm mælk og fløde til kogepunktet og lad det køle igen. Hæld blandingen i æggene og tilsæt vanillesukker. Sigt blandingen og hæld den forsigtig i formen, oven på det brunede sukker. Kom vådt bagepapir over formet og bind det fast. Bag i vandbad, ved 170-180 grader, i 40-50 minutter, eller til randen er stiv. Lad den køle i formen.
Vend den ud på et fad og servér med fløde og nougatfløde.

Nougatfløde:
Varm sukkeret på en pande, til det er lysebrunt. Kom nødderne ved. Hæld blandingen på bagepapir og lad den køle, i 2-3 timer. Pisk fløden. Knus nøddesukkeret og kom det i fløden.

Indsendt af
d.
27.10.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.