Gås med kastanjer

Gås med kastanjer er en sandkaldt festmåltid. Tilberedelsen af denne lækre gås kræver lidt forberedelse og den tager lidt tid, men det er det hele værd.

Til 6 personer

Smør

Varm ovnen op til 230 grader. Rens fuglen og gem indvoldene. Hæng den op og smør den med 30 gram smør. Drys salt og peber på. Læg den på ryggen, på en rist og læg risten ovenpå en stor bradepande.
Steg i 40 minutter, eller til fuglen begynder at blive brun. Pensl den en gang imellem med lidt smør. Stil ovnen på 175 grader og steg kødet videre i cirka 2 timer (30 minutter per kilo). Pensl kødet en gang i mellem med fedtet.

Brun indvoldene i en gryde. Tilsæt 1 spiseskefuld fedt, gulerødder, løg og vand. Krydr med salt og peber, og lad det simre i 1-1 ½ time, eller til saucen er kogt ½ ned. Sigt saucen og hæld den i en anden gryde.

Lad kastanjerne dryppe af og rul dem i fedtet i bradepanden. Læg dem ved siden af fuglen, i ovnen, når der er 15-20 minutter tilbage af stegetiden.
Smelt 1 spiseskefuld smør, i en gryde. Kom champignonerne i og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden, og lad dem simre i 10-15 minutter. Tag låget af gryden og lad champignonerne simre, indtil væsken er fordampet.
Rør alle ingredienserne til smørret sammen.

Kom kødet på et fad sammen med kastanjerne og hold det varmt. Fjern fedtet fra bradepanden og hæld resten i saucen. Varm saucen og jævn den. Varm evt. champignonerne og rør dem i smørret.

Indsendt af
d.
30.10.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.