Kogt rype

Kogt rype er nok ikke den mest almindelige ret på danske spiseborde. Men jægerne ved, hvor godt den smager! Prøv den, det kommer du nok ikke til at fortryde.

Til 4 personer

Sauce

Gnid salt, peber og enebær på kødet. Læg baconskiver over bryststykkerne på ryperne, og sæt dem fast med tandstikker.
Smelt smørret i en gryde og brun kødet. Brun indmaden med. Hæld vand og mælk over kødet og lad det simre, under låg, i 1-1 ½ time. Tag dem derefter op og sigt væsken ned i en mindre gryde.
Lav saucen: Rør mel og vand sammen og kom det i gryden. Lad saucen koge til den begynder at blive tyk. Kom kulør i. Tilsæt revet ost og flødeost. Rør rundt i gryden, til osten er smeltet. Smag til med salt og peber. Tilsæt ribsgelé. Pisk fløden og kom en del af den i saucen, og herefter må saucen ikke koge.
Fjern bryststykkerne fra ryperne og læg dem på et fad. Sprøjt resten af fløden pænt udover. Servér med brunede kartofler, rødkål, kogte æbler og salat.

Indsendt af
d.
30.10.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.