Whiskykage

Her har du den lækreste whiskykage. Hvis den skal have markant smag, kan du bare tilføje lidt mere whisky. Den kan også erstattes af kold, stærk kaffe.

Ingredienser

Pynt

Varm ovnen op til 175 grader. Bland smør, sukker og kiks sammen. Tryk blandingen i bunden og langs kanterne på en 24 cm form, med løs bund. Bag i 10 minutter.
Opløs husblaspulveret i vandet og varm det lidt. Tilsæt ¾ kop sukker og piskede æggeblommer. Varm blandingen op til kogepunktet. Rør rundt i 3 minutter. Rør smøreost, whisky og kakao sammen og kom det i husblasblandingen. Lad den køle.
Pisk æggehviderne og kom ¼ kop sukker i. Pisk blandingen stiv. Rør de piskede æggehvider og fløden forsigtigt i husblasblandingen. Hæld den derefter på kiksbunden. Lad kagen køle. Pynt med revet chokolade og sølvkugler.

Tip: Whiskyen kan erstattes med 2 spiseskefulde kold, stærk kaffe.

Indsendt af
d.
12.11.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.