Indbagt lammelår

Har du lyst til noget særligt i aften? Prøv indbagt lammelår, det er bedre end den klassiske søndagssteg og så ser det fantastisk ud. Serveret med sauce og kartofler!

Ingredienser

Sauce

Bland krydderierne sammen og gnid dem på kødet. Lad det trække i cirka 1 time. Kom kødet i en forvarmet ovn (160 grader) og steg det i 1-1 ½ time. Hæld vandet i bradepanden når der er cirka 40 minutter tilbage af stegetiden. Tag kødet ud af ovnen og lad det køle. Gem skyen.

Rul butterdejen ud og pak kødet ind. Tryk såret sammen med en gaffel, brug lidt vand. Skær det overskydende butterdej væk og brug det til pynt. Pensl med æg.

Steg ved 180 grader, i 40-50 minutter, eller til dejen er gylden. Lad det trække i cirka 15 minutter inden servering.

Sauce:
Kom skyen og vand i en gryde. Tilsæt bouillon, krydderier og fløde. Lad det koge, ved svag varme, i 5-7 minutter. Bland mel og 1 deciliter koldt vand sammen og jævn saucen med det. Lad den koge i 3-5 minutter. Smag til og tilsæt kulør.

Skær kødet i skiver og server med kogte grøntsager, saucen og kogte kartofler.

Indsendt af
d.
22.11.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.