Nøddetærte med fløde

Denne dejlige nøddetærte med fløde kan serveres til alle lejligheder. Den er dog særdeles velegnet til jul og kan snildt bruges som dessert til julegæsterne.

Bund

Fyld

Tilbehør

Bund:
Bland de tørre ingredienser sammen. Smuldr smørret i og tilsæt æg. Ælt dejen og lad den trække i køleskabet, i 1-2 timer.

Fyld:
Hæld nødderne på en plade, med bagepapir og rist dem i ovnen, i 5-10 minutter, ved 180-190 grader. Pas på at de ikke brænder. Lad dem køle lidt. Gnid dem derefter lidt så det meste af skallen forsvinder.
Brun smør i en gryde. Pisk æg, æggeblomme og sukker sammen. Tilsæt sirup, eddike, smør, salt og vanilleessens. Rør det hele forsigtig sammen. Tilsæt nødderne.

Rul dejen ud i en rund kage, cirka 24x26 cm. Tryk dejen ned bunden, og langs kanterne på en form. Bag bunden, ved 180 grader, i cirka 10-12 minutter. Hæld fylden i og bag tærten i 15-20 minutter, eller til fylden er stivnet.
Lad tærten køle i 1-2 timer og servér med piskefløde.

Indsendt af
d.
26.11.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.