Kartoffelfad

Det populære kartoffelfad kan serveres til kød.

Ingredienser

Først skrælles kartoflerne og skæres i tern. Bouillon og mælk blandes sammen og kartoflerne koges møre deri i ca. 20 minutter under et låg.
Når kartoflerne er færdige moses kartoflerne, og køles en smule af.
Herefter pilles og skæres løget i små tern. Persillen skylles og bladene nippes af og hakkes fint. Dernæst deles æggene i hvide og blommer, hvorefter tomaterne skoldes, flås og skæres i skiver.
Kartofler, persille, æggeblommer, løg og 2/3 af den revne ost blandes, og smages til med salt og cayennepeber. Nu piskes æggehviden til en fast skum og halvdelen røres i kartoffelblandingen, herefter vendes resten af æggehviden deri.
Et fad smøres, hvorefter halvdelen af kartoffelmassen lægges i fadet og overfladen glattes. Dernæst lægges tomatskiverne henover og endvidere kartoffelmassen. Til sidst drysses resten af ost henover og dup en smule flydende margarine henover.
Fad stilles i en kold ovn, som nu sættes på 175 grader. Retten er færdig efter ca. 45 minutter til skorpen er gylden.

Indsendt af
d.
17.12.09.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.