Lækre småkager

Disse lækre småkager smager guddommeligt. De har alle de ingredienser man kunne ønske sig i en kage!

Ingredienser

Karamelfyld og chokoladeovertræk

Varm ovnen på 150 grader. Smør en firkantet bradepande og klæd den med bagepapir. Drys smørret i en skål og tilsæt sukker og mel. Kom det i bunden på formen. Pres nødderne ned i dejen. Bag i 30 minutter, eller til bunden er gylden. Tag bradepanden ud af oven og lad bunden køle.

Karamelfyld og chokoladeovertræk:
Varm 100 gram smør og sukker sammen i en gryde, ved svag varme, i cirka 10 minutter, eller til blandingen er tyk. Tilsæt fløde og sirup. Varm blandingen til kogepunktet, under omrøring.
Skru ned for varmen og rør rundt i blandingen, i 5-10 minutter, til karamellen er tyk.
Hvis der kommer brune pletter i karamellen, kan du tilføje lidt fløde.
Hæld karamellen på bunden og lad den køle i 20 minutter.

Kog 4 spiseskefulde vand i en gryde og kom mælkechokoladen i, samt resten af smørret (15 gram). Rør konstant i gryden, til chokoladen er smeltet. Smør det over kagen og lad den køle i 2 timer. Smelt den hvide chokolade og pynt kagen forsigtig. Skær kagen i passende stykker med en varm kniv.

Indsendt af
d.
04.05.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.