Lavasj (Russisk Brød)

Russisk brød som er en helt basis brød eller bolle opskrift. Godt brød til at gemme og tage frem når det skal bruges.

Ingredienser

Gæren opløses i lunt vand og æltes sammen med salt og mel. Dejen bearbejdes meget grundigt til den er gennemsmidig og lige netop slipper fingrene. Så hælder man en sjat olie i en skål, dejen rulles i olien og står et lunt trækfrit sted, til hævning i 3 timer. Derpå slår man dejen ned og deler den i 10 stykker, der formes som boller. De anbringes igen til hævning i 30 minutter, dækket af et viskestykke.

Bollerne slås ned med hånden og hver af dem prikkes en fem-seks steder med en gaffel. De bages ved ca. 230 Grader, indtil de er gyldne, dvs. ca. 7-8 minutter. Den slags brød er gemmebrød, som ikke tager skade af at tørre lidt ud. De kan altid fugtes og varmes igen i en ovn.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.