Eksotisk højreb i papaya og kiwi

Lækker opskrift på oksehøjreb med en mos af papaya og kiwi som tilberedes en dag i forvejen. Tilberedningstid er omkring 2 timer.

Ingredienser

Stegens fedtlag ridses. Papayaen skrælles, og kernerne fjernes. Kiwi skrælles. Frugterne moses, evt. i blender, med limesaften. Stegen lægges i en plastpose og frugtmosen fordeles rundt om stegen. Posen lukkes og stilles koldt ca. 1 døgn.

Mosen skrabes af kødet og gemmes Stegen lægges i en bradepande og gnides med salt og peber. Brunes ca. 15 min ved 225 grader på midterste ovnribbe. Steger videre 1 1/4 - 1 1/2 time ved 160 grader.
Et kødtermometer skal vise 52-60 grader afhængig af, hvor rød man ønsker stegen. Lad stegen stå og trække ca. 20 min, inden den skæres i skiver.

Stegeskyen hældes i en gryde og fedtet hældes fra. Frugtmosen røres med creme fraiche, og blandingen røres i stegeskyen. Saucen smages til med ribsgele og reven limeskal og serveres til kødet. Pyntes med brøndkarse.

Tilberedningstid: 2 timer uden marinering.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.