Friteret blomkål

Friteret blomkål er en fantastisk forret eller en dejlig snack. Opskriften inkluderer en skøn sauce.

Ingredienser

Sauce

Kog blomkålen i letsaltet vand i cirka 7 minutter. Lad det dryppe af. Bland mel, øl, olie, æggeblommer og muskat sammen. Pisk æggehvider og salt sammen og bland det forsigtigt i melblandingen. Varm olien. Dyp blomkålsbuketterne i dejen og friterer dem til de er sprøde. Læg dem på en køkkenrulle.

Sauce:
Kom fløden i en gryde og lad den simre i cirka 5 minutter. Rør rundt en gang i mellem. Tilsæt løg, hvidløg og muskat og lad saucen køle lidt af. Kom den i en blender og blend til den er jævn. Tilsæt rygeost. Tilsæt én smørtern ad gangen og blend godt ind i mellem. Blend saucen til den er blød og jævn. Tilsæt forårsløget til sidst.

Kom saucen i en skål og læg den i midten på et fad. Fordel blomkålen rundt om skålen og servér.

Indsendt af
d.
23.07.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.