Skaldyrstærte

Skaldyrstærte er en lække anretning der både kan bruges som forret eller hovedret.

Ingredienser

Dej

Start med dejen: Hak smørret og ælt det sammen med mel og salt. Bland vand, fløde og æg sammen og bland det i melet. Ælt dejen hurtigt og lad det trække et koldt sted.

Skær champignonerne i skriver og hummeren i mundrette stykker. Brun i halvdelen af smørret og drys karry over. Tilsæt vin og fløde og lad det simre i et par minutter. Rør resten af smørret i melet og kom det på panden. Tilsæt rejer og krydderier og lad det køle.

Rul dejen ud og klæd en tærteform (28-30 cm) med halvdelen af dejen. Prik huller i dejen med en gaffel og hæld fyldet i. Pensl kanten med æg og læg resten af dejen over. Skær overskydende dej væk. Tryk kanten sammen med en gaffel. Pensl tærten med æg og pynt med dej. Skær et har huller i låget. Bag ved 200 grader, i 30 minutter. Servér med salat.

Indsendt af
d.
23.07.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.