Speltbrød

Et dejligt bagt brød med speltmel som både er sundt og smager skønt.

Ingredienser

Rør gæren ud i vandet max. 37 grader.
Tilsæt melet (begge) og hørfrø.
Tilsæt salt/sukker/æg og smeltet/flydende margarine.
Æltes godt igennem med røremaskine eller hånden, må ikke være for fast.

Lad dejen hvile i ca. 45 minutter slå luften ud, og lad den hvile igen i 45 minutter.

Slå brødet op, og kommes i en 3 L form.
Sættes i kold ovn, med en dyb tallerken med kogende vand under, hæves til dobbelt størrelse.
Sæt ovnen til 210 grader i 35 min.

Når det er færdigt, skal det lyde hult når du banker let på skorpen.
God fryseevne.

Indsendt af
d.
05.08.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.