Rosinboller

Er almindelige, hvide boller for kedelige? Lav rosinboller! Rosinerne giver lidt bid og i øvrigt har bollerne en lækker, blød konsistens og en appetitvækkende, gylden overflade. Elsket af de fleste og perfekte til kaffebordet, til en festlig anledning eller til et sødt mellemmåltid.

  • Dejlige boller som alle kan lave.

Ingredienser

til pensling

Smuldr gæren i fingervarmt vand og hæld det i en skål. Smelt smørret og hæld mælken heri.

Hæld mælken og smørret i skålen, når det er blevet middelvarmt. Tilsæt gradvist resten af ingredienserne og rør godt hver gang en ny ingrediens tilsættes.

Hæld mel i til dejen ikke klæber længere og ælt dejen godt igennem før den sættes til hævning i ca. 40 minutter (til den har fået dobbelt størrelse).

Derefter deles den i 2 lige store dele, der rulles ud som pølser og deles op i 6-7 stykker. I alt skal der være 12-15 boller som lægges på en bageplade med bagepapir for at efterhæve i 10-15 minutter.

Bag bollerne i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter til de er blevet gyldne.

Indsendt af
d.
23.09.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.