Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med syltede citroner og tabouleh er en herlig nordafrikansk ret med dejlige krydderier og smag.

Til 4 personer

tabouleh

syltede røde linser

Parter kyllingen i 8 stykker og brun dem grundigt i smørret.
Kom citronsaft og skal, kanel, rosiner, spidskommen, stjerneanis, chili, paprika, hvidløg, koriander, gurkemeje, tørrede abrikoser hvidvin, vand og peber ved.
Lad retten småsimre 20 minutter under låg.
Tilsæt selleri skåret i mindre stykker.
Lad retten småsimre under låg til sellerien er mør.
Tilsæt evt. lidt vand.
Smag skyen til med salt og peber undervejs.
Retten er storartet på både 2. og 3. dagen.
”Server evt. med bulgur eller couscous i stedet for Tabouleh”

TABOULEH
Skyl persillen, sving bundtet fri for vand, pluk det groft og tør det på et klæde.
Hak løget og tomaterne.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande.
Vend det hele sammen med en dressing af citronsaft rørt med olivenolie.
Krydr med salt og peber og anret i en skål.

SYLTEDE RØDE LINSER
Skyl linserne godt i rindende vand og kog dem op i vandet med krydderier. Lad dem simre under låg i 15 min. Og lad dem herefter trække samme tid under låg. Rør herefter olivenolien i og krydr med salt og peber.

Indsendt af
d.
07.10.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.