Sashimi med tun og laks

Sashimi er en smuk, japansk delikatesse, som består af frisk, rå fisk skåret i meget tynde skiver. Den ligger op til, at man udfolder sin kreative side og anretter retten dekorativt med de mange fantastiske, farverige grøntsager.

Bemærk: Det er vigtigt, at tun og laks har været frosset ned, så det kan bruges til sushi (spørg fiskehandleren).

  • Flot anrettet på fad til 2 personers hygge.

Til 2 personer

Fedtfattig

Skær radiserne i tynde skiver. Skær forårsløgene i tynde strimler på langs. Skræl guleroden, skær den over på midten og skær de to stykker i tynde strimler på langs. Halvér agurken, skrab kernerne ud og skær de to agurkestykker i tynde strimler på langs (brug evt. en kartoffelskræller eller et mandolinjern, for at få ekstra tynde strimler). Skræl ingefæren og skær den i meget tynde skiver.

Skær avocadoen over på langs, fjern stenen og tag det grønne "avocado-frugtkød" ud med en ske. Skær det i tynde skiver og anret skiverne i en stribe på et serveringsfad. Skær limefrugten over og pres saften fra den ene halvdel over avocadoskiverne, så de ikke bliver brune. Anret de andre grøntsager og ingefær oven på avocadoskiverne.

Fjern eventuelt skind fra fisken. Skær laks og tun i rektangulære stykker, der er ca. ½ cm tykke, 2-3 cm lange og 2 cm brede. Læg en stribe laksestykker på hver side af striben med grøntsager. Læg en stribe tunstykker ved siden af hver stribe laks.

Rist sesamfrøene et øjeblik på en tør pande (de skal ikke være brune) og drys dem over fiskestykkerne.

Lav en dressing af soya og saften fra den anden halvdel af limefrugten. Til sashimi kan desuden serveres wasabi.

Indsendt af
d.
07.10.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.