Gammeldags Æblekage

En rigtig god dansk æblekage, hvor der her er brugt sukkerristede havregryn og æblemosen er lavet selv. Til sidst er der drysset chokolade på toppen så det bliver ekstra lækkert.

  • Her er der drysset chokolade på toppen. Det kan dog udelades.

Til 6 personer

Æblemos

Havregryn sukkerristede

Æblemos:
Æblerne skrælles, deles og kernehuset fjernes. Skæres i tern og koges til grød med vand, vanillestang og kanelstængerne. Det skal koges mørt og kan evt. få en tur med stavblender.
Grøden skal afkøles. Alternativt kan der bruges færdig mos på glas.

Sukkerristede havregryn:
Ca. 25 gram smør smeltes. Herefter drysses 3 dl havregryn og 2 spsk sukker. De ristes til de er gyldne og afkøles derefter. Alternativt kan man bruge æblekagerasp eller knuste makroner.

Herefter samles ”kagen” i en glasskål. Først æblegrød, så havregryn. Lav et par lag og slut med æblegrød.
Til sidst pyntes med letpisket fløde evt. tilsat vanille.
Som ekstra luksus kan der drysses med hakket chokolade på toppen.

Indsendt af
d.
15.10.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.