Islandsk Lagkage

En opskrift på meget dejlig lagkage, som den laves på Island med nøddebund og råcreme. Kommes i fryseren og tages ud en time før servering.

Til 8 personer

Saltkiksene knuses, nødderne hakkes. Æggehviderne piskes med 2/3 del af sukkeret til en luftig masse. Herefter blandes nødder, kiks, 1/3 sukker, bagepulver sammen for derefter, at røres med æggehvideblandningen. Kommes i en springform (24cm), som er foret med bagepapir. Sættes i en forvarmet ovn (ikke varmluft) på 175 grader i 25 min.

Æggeblommer, vaniliesukker og sukker røres sammen til en æggesnaps.

Piskefløden piskes til flødeskum, hvorefter det røres sammen med æggesnapsen, så det bliver til råcreme.

Når nøddebunden er afkølet og stadig er i springformen, fordeles råcremen ovenpå. Springformen med kagen sættes herefter straks i fryseren, hvor den når den skal bruges tages ud 1 time før den skal nydes/spises.

Velbekommen!

Indsendt af
d.
12.11.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.