Opskrift på grønlangkål

Grønlangkål er godt, gammeldags tilbehør, som anses for at være en typisk egnsret flere steder i Jylland. Det serveres typisk til skinke eller hamburgerryg.

Denne variant har den traditionelle smag, men mindre fedt end nogle andre udgaver, idet der her kun bruges 1 dl. fløde og intet smør.

  • Grønlangkålen ligger klar i gryden.

Ingredienser

Skyl grønkålen grundigt. Skær stok og de groveste ribber fra. Snit grønkålen fint.

Rør eller ryst mælk, fløde og mel sammen. Bring det i kog i en stor gryde. Tilsæt den snittede grønkål. Rør godt rundt og lad så retten simre under låg i et kvarters tid eller til kålen er mør.

Smag til med sukker, salt og peber, og servér med f.eks. skinke og brune kartofler.

Indsendt af
d.
16.11.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.