Nigiri sushi

Nigiri sushi består af små klumper af sushiris dekorativt draperet med fisk eller skaldyr efter tilbøjelighed.

Denne sushivariant adskiller sig ved ikke at indeholde tang. Dog kan man binde et stykke noritang rundt om stykkerne for udseendets skyld.

Itadakimasu! Velbekomme!

  • Forskellige nigirivarianter.

Ingredienser

Kog sushirisen og lad det trække efter anvisning på pakken.

Dyp dine hænder i koldt vand og tag ca. 2 spsk. ris op i hånden og form risene til en lille fast aflang risklump.

Hvis man ikke er så god til at få nigirien til at hænge sammen, kan man som nybegynder anvende en nigiriform, hvor man får trykket risen fast og i rigtigt form.

Rør dernæst wasabien og flødeosten sammen. Smør forsigtigt ½ tsk. flødeosteblanding på toppen af hver risklump.

Nu kan der alt efter smag lægges hellefisk, rejer eller laks på toppen af hver risklump, men kun en slags fisk på hver.

Pynt evt. med et lille stykke tang bundet rundt om som et bånd.

Indsendt af
d.
17.01.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.