Vegetariske sushi firkanter

Man kan sagtens lave sushi uden fisk eller skaldyr. Disse utraditionelle sushi firkanter har masser af substans og indeholder til gengæld æg.

Fyldet er indrettet i lag og den firkantede form gør deres udseende anderledes, om end ikke mindre dekorativt, end de velkendte sushiruller.

  • Lag på lag sushi.

Til 4 personer

Risene kommes i 2½ dl kogende vand, koges i 12-15 minutter og trækker i 10 minutter. Riseddike og sukker vendes i og det stilles til afkøling.

Agurkeskiverne drysses med lidt salt og trækker i 10 minutter, hvorefter de skylles og trykkes tørre.

Tænd ovnen på 200 grader.

Opvarm olien i en lille pande og bland ægget med forårsløg og lidt salt.

Bag en tynd omelet af æggemassen og vend den over på et stykke bagepapir for at køle af. Når omeletten er begyndt at samle sig, puttes en våd klud omkring pandens håndtag og æggekagen sættes i ovnen til den er færdig. På den måde undgås det, at æggekagen brænder på.

Skær æggemassen ud i små firkanter alt efter hvor store firkanter du vil lave.

Beklæd en tallerken med folie. Tag dine noritang-plader og skær dem ud i samme mål som firkanterne af æggemasse. Bred risen ud på noritangen i et jævnt, tyndt, glat lag evt. med bagsiden af en våd ske. Anbring en omeletfirkant på hvert udskåret stykke af noritang og læg en tangplade ovenpå igen.

Bred endnu et tyndt lag ris ovenpå, derefter et lag agurkeskiver, så igen et tyndt lag ris og herpå et lag med peberfrugter. Der sluttes af med ris og et stykke noritang.

Læg et let pres over sushistykkerne og lad den stå til serveringen.

Kan serveres med salat eller indgå i en varieret sushimenu.

Indsendt af
d.
18.01.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.