Studiemad a la carte

Hvis man har mel, krydderierne, sukkeret og smør derhjemme kan denne ret laves til ca. 50-60 kr.

Til 2 personer

krydderiblanding

Fedtfattig

Bagekartoflen koges til mør i hel tilstand i saltet vand med 1. tsk sukker.
Champignonerne tørsteges med 1. tsk salt/sukker.
Fisken blancheres i spilkogende vand med bouillonterning (ca. 500ml) i ca. 20 sekunder (Vandet gemmes).

Timian, rosmarin, salt, sukker og peber (ca. 1 tsk af hver) blandes med skallen fra 1/2 lime (gem resten af skallen til senere) og saften fra en halv lime. Fisken vendes forsigtigt heri og lad den trække i 10-20min. Herefter vendes fisken i de blendede/hakkede nødder.

Bagekartoflen prikkes i skrællen og deles midt over. Vend den forsigtigt i smør, timian/rosmarin, salt, sukker, peber ( ca. 1/2 tsk af hver) og kom den på en bageplade ind i ovnen ved max. grader i alm. ovn indtil den flade side (som skal vende opad) har en gylden farve.
Pak den ind i sølvpapir og stofklæde indtil servering.

Fisken lynsteges på en pande med smør og pakkes ind i sølvpapir indtil servering.

Smør smeltes i en gryde og der kommes mel i så der dannes en melbolle. Det halve af fiskevandet kommes i lidt efter lidt imens der piskes så der undgåes klumper. Kokosmælken kommes i og blandingen bringes i kog. Saften fra en halv lime + skallen kommes i. 1 spsk sukker/salt kommes i sammen med champignonerne.
Blandingen bringes igen til kogepunktet og koges til den ønskede tykkelse... hvis blandingen bliver for tyk kan der tilsættes lidt mere fiskevand.

Gulerødderne vaskes grundigt og skrælles til strimler.
Spinat, ærter og gulerods strimler vaskes grundig, blancheres i spilkogende vand i ca. 40 sekunder.

Grøntsagerne dryppes af og der vil på tallerknen blive serveret:

1 stort stykke fisk, med 1/2 bagekartoffel, det halve af grøntsagerne og med fiskesaucen til.

Det er ikke så svært som det umiddelbart lyder til og efter en gang kan man lave denne ret på det halve tid.

Indsendt af
d.
24.01.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.