Osso Buco

Osso Buco er en kendt ret fra egnene Piemonte og Lombardiet i Italien. Navnet henviser til hullet i benet, hvor marven sidder.

Det er en klassisk simreret. Stykkerne af kalveskank simrer i timevis i saucen og retten tager derfor noget tid at lave. Men det er tiden værd. Det er nemlig den tid, der gør at kødet bliver rigtig mørt og yderst smagfuldt.

  • Server gerne med risotto.

Til 6 personer

Gremolata

Klip kødet i den yderste kant et par steder med en saks (så kødet ikke kommer til at bøje opad).

Skræl gulerødder, løg og sellerirod. Skyl bladsellerien. Derefter skæres grøntsagerne i små stykker. Løg og hvidløg hakkes.

Hæld lidt olivenolie i en stor gryde. Vend kødstykkerne i lidt mel og brun dem lidt på hver side. Tag kødet af panden og læg det evt. på en tallerken. Kom løg og hvidløg i gryden sammen med lidt olie, hvis det er nødvendigt og sauter det til det har fået lidt farve. Derefter tilsættes de andre udskårne grøntsager og steges med.

Kom hvidvin, tomatpure og hakkede/flåede tomater i. Hvis du bruger flåede tomater, skal de moses i gryden. Stykkerne kan godt ligge delvist ovenpå hinanden, men sørg alligevel for at både sovs og grøntsager er i bunden og at det dækker kødstykkerne. Tilsæt oksebouillon indtil kødet er helt dækket.

Lad indholdet koge op i 1 minut, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 3 timer. Engang imellem kan man røre lidt, så blandingen ikke sætter sig fast i bunden. Men dette skal gøres forsigtigt, så kødet ikke falder fra hinanden.

I mellemtiden laves gremolata ved at hakke persille, rive citronskræl og blande det sammen.

Når retten serveres, kan man enten tilsætte gremolata i gryden før det serveres eller sætte det på bordet og lade gæsterne selv blande det i.

Server eventuelt retten med risotto til.

Indsendt af
d.
08.02.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.