Fastelavnsboller

God klassisk opskrift på fastelavnsboller som kan drysses med sukker, nødder eller mandelsplitter efter smag.

  • Fastelavnsbolle med drys på toppen.

Dej

Fyld

Pynt

Smuldr gæren i en lille skål. Kom sukker og vand over og rør lidt til gæren bliver flydende.
Smuldr smørret i melet.
Kom gæren og de 2 æg i og ælt dejen sammen. Kom eventuelt ekstra mel i, hvis dejen er for fedtet da den skal kunne rulles ud.

Ælt eller rør fyldet sammen.

Del dejen i 2 og rul ud til 2 rektangler. Skær den udrullede dej ud i firkanter (8-10cm) og kom lidt fyld på hver firkant. Saml dejen omkring fyldet.

Pensl fastelavnsbollerne med æg, mælk eller kaffe og drys med perlesukker og mandelsplitter eller hakkede nødder.

Sæt fastelavnsbollerne på en bageplade og lad dem hæve ca. 45 minutter med sammenføjningen nedad.

Bages ved 200 grader i 10-15 minutter afhængig af tykkelse.

Indsendt af
d.
15.03.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.